• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я

10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я

2023-10-10

Кожного року цей День був присвячений певній проблемі й мав різні тематичні назви. Цього року тема Дня «Психічне здоров’я в нерівному світі». У цьому контексті ми підкреслюємо, що кожна людина має право на збереження й зміцнення психічного здоров’я; кожна людина, попри проблеми із психічним здоров’ям, має право бути включеною та повноцінно функціонувати у суспільстві.

Що ми можемо зробити ще в цей день? Як свідчать результати опитувань багато людей саме в цей вперше замислюються над своїм психічним здоров’ям. Є перші індикатори проблем з психічнім здоров’ям, якими не можна нехтувати: коливання настрою, порушення сну (надто короткий чи надто тривалий сон) й порушення апетиту, відчуття постійної тривоги й страху, постійна роздратованість, усвідомлення власної безпомічності у життєвих ситуаціях.

Отже, якщо ви побачили ці сигнали у себе, чи у своїх близьких, не зволікайте, обговоріть це у найближчому колі рідних людей, й за потреби зверніться до фахівців.

Важливо також, щоб в цей День ми запропонували свою допомогу, тому, хто її потребує: добре слово, гарний жарт, фізичну підтримку. І пам’ятаймо, що при цьому пріоритетним залишається добре слово й підтримка для самих себе. Бережіть себе й своє психічне здоров’я!

Кiлькiсть переглядiв: 17